Hari Kedua dan Ketiga di Cameron Highland

Salam,

Kami bertolak jam 8.30 pagi untuk bersarapan di satu medan makan berdekatan dengan Apartment tempat kediaman kami duduk.

Apa yang saya lihat tidak elok adalah pengurusan tempat makanan disini. Pengusaha seolah-olah tidak akan membenarkan kita pesan di tempat selain daripada di tempat kita duduk jika berkaitan air. Tetapi jika melibatkan makanan, boleh dipesan di mana-mana gerai.

Inilah yang berlaku apabila pengusaha-pengusaha Melayu sering dengki mengdengki dan hasilnya menyusahkan orang yang datang untuk makan dan minum.

Tetapi, diharapkan kita selaku rakyat Malaysia ini, janganlah dengki mengdengki antara satu sama lain

Kemudian, kami terus bergerak ke mana-mana Strawberry Farm dan yang pertama kami kunjungi adalah berdekatan dengan pekan Tanah Rata.

Disebabkan tidak dapat memetik buah strawberri tersebut, maka kami terus ke ladang Cameroon Highland Tea Bharat dan berpeluang bergambar di sana.

Seterusnya kami menuju semula ke sebuah Strawberry Farm berdekatan dengan pekan Tanah Rata dan makan aiskrimnya yang bersalut jem strawberry

Kami peluang dan berehat dirumah sebelum keluar semula jam 6 petang untuk ke pasar terkenal di Brinchang untuk membeli beberapa barang untuk dibawa pulang ke KL.

Dalam area jam 8 malam, kami singgah makan sup utara di Pekan Tanah Rata dan pulang berehat di Apartment yang disewa.

Kami bertolak pulang pada keesokkan harinya jam 8.30 pagi dan singgah di Lata Iskandar untuk melihat air terjun dan bergambar

Satu percutian yang agak memuaskan dan baik untuk kami sekeluarga.

InsyaAllah akan datang lagi pada lain kali di masa hadapan jika mempunyai masa.

Published by razorjr

Research and Academician

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: