Salam,

Sudah seminggu kita memasuki tahun 2017.

Rasakan amat cepat juga masa berlalu.

Ditambah pula tanggungjawab kepada keluarga yang semakin hari semakin bertambah. 

Terasa diri ini bahawa sebenarnya kehidupan berkeluarga ini amat mendisiplinkan kita dan menjadikan kita seorang yang cekal dan amat menghargai masa.

Aku bukanlah seorang yang amat teliti ataupun seorang yang terlalu fokus

Main games pun aku main tapi tak masuk pertandingan peringkat antarabangsa. Ada pun peringkat universiti masa dulu2 kat UTM TAHUN 2003-2007 aku tak ingat bila.

Berlari/Berjogging juga adalah salah satu hobi

Juga suka travel.

Banyak yang tidak difokuskan jika nak difikirkan secara teliti. 

Prinsip aku senang aje, dalam kehidupan ini rugi tak rasa everything yang boleh dan yang dibenarkan dalam Islam.

So, better do everything yang kita dibenarkan lakukannya. 

Cumanya ianya akan menjadi tak fokus tetapi tiada masalah sebab ikut pandangan dan opinion masing2.

Catatan yang aku tinggalkan di laman web ni pun untuk menjadi bahan sejarah penting agar aku atau generasi selepas aku dapat maintain dan tengok2 semua penulisan aku.

Itulah bagusnya media sosial seperti facebook dan instagram dan blog ni.

Semuanya dicatatkan dan nanti selepas 4,5 tahun akan dipaparkan kembali gambar2 atau post terdahulu (facebook kan mcm gitu?)

Kesimpulan:

Tahun 2017 ni menjanjikan lebih banyak tanggungjawab kepada agama, keluarga, bangsa dan negara.

Aku akan semakin meninggalkan zaman habit remaja dan dewasa muda.

Akan ke arah dewasa 40an dalam tempoh 8 tahun lagi (2025). Sekarang baru 32 tahun (2017). InsyaAllah lagi 8 tahun nak ke dewasa tua.

Kemudian akan jadi veteran dan seterusnya.

Do whatever we want as soon as possible.

Jgn risau, tak rugi mencuba semuanya walaupun tak fokus. Yang penting hidup mesti happy dan ceria.

About the Author razorjr

Research and Academician

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s