Salam,

Alhamdulillah aku berpeluang datang ke tempat baru bazar ramadhan yang sebelum ini di Jalan Tar, sekarang di depan Dataran Merdeka.

Aku pergi ke sana area jam 10.30, ikut Duke sebab nak elak jem di Jalan Kuching.

Kemudian parking di Kompleks Dayabumi. Aku nasihatkan parking aje dalam ni dari parking kat luar. Kang kene clamping macam kereta dalam gambar ni.

Kemudian berjalan dalam 300 meter maka sampai lah khemah pertama.

Memang ramai amat manusia dalam tu. Cuma tak singgah kedai sebab just nak tengok2 aje.

Tapi ini membuktikan sini lagi bagus sebab:

1) Banyak tempat parking berbayar dan official berbanding di Jalan Tar

2) Ada Aircond beb!!! Tak rase panas sgt walaupun ramai2 org mcm tu

3) Meriah dan sapa yang taknak gi masuk khemah jualan boleh lepak kat food truck atau di padang Dataran Merdeka.

4) Memang selesa la beb.

So bagi aku, aku nak rate berganda lebih bagus dari Jalan Tar yang takde aircond, gelap dan panas.

Balik setelah 1 jam lebih maka kene RM4 aje untuk sejam lebih. Kereta selamat dan bawah bumbung. Dari kene clamp bayar duit beratus.

Tapi ikut nasib gak. Boleh aje park tepi jalan tp ikut nasib la if polis trafik taknak saman atau clamping.

About the Author razorjr

Research and Academician

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s