Raya dan Berlari

Salam semua,

Lama juga tak update blog ni setelah dah dua minggu raya.

Btw, saat artikel ini ditulis masih ada 9 minit untuk aku berbuka puasa enam aku.

Aku selang selikan agar ada hari aku dapat berlari dan ada yang aku puasa.

Puasa ni memudahkan tugas mencari makanan sebab hanya cari makan berbuka waktu petang sahaja. If tak waktu tengahhari pun taktau nak makan mane.

Ok berbalik bab larian, Alhamdulillah performance maybe drop dalam lingkungan sekadar 10-20% sahaja kot. Rasanya dalam sebulan lagi back on track with new performance increase.

InsyaAllah target untuk catatkan banyak lagi catatan 10km bawah 50 minit sebenarnya. Dan untuk 5 km pula nak perbanyakkan lagi catatan bawah 23 minit atau 22 minit 30 saat.

Dan akan perkenalkan mod baru iaitu 15km untuk dapatkan pace bawah 5:15 min/km.

Target adalah supaya HM dapat lingkungan 1 jam 50 minit sahaja.

So target tahun ni mmg sub 2 hour HM.

Untuk 10km adalah mendapatkan sebanyak mungkin sekitar 47 ke 48 minit catatan masa

Untuk 5 km adalah mendapatkan sebanyak mungkin sekitar 21-22 minit sahaja.

Dan untuk 15km adalah mendapatkan sebanyak mungkin sekitar bawah 1 jam 15 minit/20 minit.

About the Author razorjr

Research and Academician

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: