Aku dan berlari dan main games

Lari ni memenatkan tapi amat bagus untuk kesihatan dan stress

Bermain games pun sangat menyeronokkan dapat merasai seolah olah kita berada di dalam dunia game tersebut

Lari dan bermain game ni ada ahli hebatnya

Tapi kedua duanya memerlukan benda yg sama diperlukan oleh perkara2 lain juga iaitu USAHA + SMART dan of course DOA

Tanpa usaha yang baik, ko akan seperti itu sahaja tahapnya. Tak laju dan tak slow. Eh sebab apa aku kata tak slow? Sebab jika ko jenis berlari biasa2 pun ko mesti boleh dpt punya pace yg bagus tp tak hebat la. Just nice tp tak slow

Tanpa smart pun ko akan selalu sakit kaki, kalah tiba2 dan moral down. Tak guna berlatih kuat2 tp tak berapa smart. Ko maybe leh jadi hebat dari org biasa tp ko sampai situ aje. Terasa pelik berusaha kuat dah tp apsal org lain training lagi sikit dari ko leh lagi hebat. Sebab ko tak smart

Jadi aku nak cakap sini, ko nak jadi apa pun jadi lah.

Tapi target ko nak pergi sampai tahap mana ko kene tentukan

Ko kene ada self motivation. If ko set rendah, maka rendah ler perginya. Otak ko aje yg pikir. Ko kene betul2 set.

Ko nak jadi rakyat marheem runner aje ke

Atau ko nak jadi gamers yg saje2 sebagai hobi ke.

Jadi accept that. Ko jgn salahkan diri ko if kalah atau slow ke ape. Sebab dah ko set nak jadi runner/gamer biasa jadi sampai situ aje la tahapnye.

Nak gi lebih jauh ko kene usaha lebih, training smart lebih. Baru menjadik.

Jadi itu yg penting dalam segenap hal.

Ko akan jadi apa yg ko fikir nak jadi. Janji berusaha.

Published by razorjr

Research and Academician

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

<span>%d</span> bloggers like this: