Aku dan Planning

Jika orang tanya aku atau org nak tahu planning aku dalam kerjaya.

Aku memang ada plan. Tapi plan aku adalah lebih kepada for family and community.

Jadi bab kerjaya tu kiranya aku dah sampai tahap ini yang aku hendak dan jika ada rezeki lebih aku ucap Alhamdulillah.

Aku akan ckp aku jenis tak kisah sangat dan buat apa yg aku boleh buat.

Apa aku nak buat aku buat mana yg aku mampu.

Aku main game.
Aku join berlari.
Aku buat keje management
Aku malas amik port atau masuk campur yg bukan urusan aku atau tak cantas mane2 org.

Aku go the flow. If dpt rezeki naik pangkat ke apa ke, student master/phd ke, jawatan ke ape ke aku terima jika aku mampu.

Hujung minggu memang masa aku and famili. Bab keje mmg takde pikir langsung sgt. Bab keje fokus time keje.

Aku boleh bgtau planning for my children and family lagi penting dari kerjaya aku.

I have been in the pinacle of my life. Aku suka tahap gini bab kerjaya dan aku skg fokus for myself and family.

If orang lain nak lebih hebat ke dia nak sapu semua ke ape ke aku tak peduli pun janji aku nak main Assasin Creed Vahalla aku dan Cyberpunk 2077 dan berlari 10km atau 15 atau HM.

Aku tak peduli orang lebih dari aku. Dan aku seronok tengok orang2 berjaya di sekeliling aku. Tp aku taknak push dan buat apa yg org sekeliling aku buat.

Buat apa tiru orang. Penat nak tiru. Ko jadi diri ko udahler. Ramai stress sebab tengok orang lain.

Lantak la dia nak sibuk 24/7 pun ko nak peduli apa. Ko jadi diri sendiri dan buat ikut flow ko.

Sebab tu aku lari sensorang dan kenkadang lari ramai2.

Aku ikut flow aku.

Tenang dan relax aku pilih jalan.

Published by razorjr

Research and Academician

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

<span>%d</span> bloggers like this: