Bukit Cafe And Restaurant

Bukit Cafe.

Restoran ni aku dah datang dari zaman 2016 lagi. 5 tahun yang lepas. Dan sampai sekarang aku maintain repeat tempat ni.

Aku memang peberet makan nasi goreng dia. Berbeza dari nasi goreng restoran sebelum ni yang aku ade sebut kat IG, nasi goreng dia ada rasa tersendiri. So memang order aku kat sini mostly:
1) Nasi Goreng Cina
2) Nasi Goreng Cili Padi
3) Grilled Chicken
4) Bihun Nyonya Laksa
Dan byk lagi sebenarnya aku pernah order tp mmg sedap.

Dan yg paling legend, Creme Brulee dia. Hehehehe.

Nak dtg sini dtg hari selain Isnin (tutup). Hujung minggu pun sebab penuh dgn org luar. Nak datang kena datang hari biasa selasa sampai Jumaat, jam sekitar 5.30 petang ke Mahgrib. Atau if nak dtg lepas mahgrib jugak, boleh tp seawal mungkin lepas solat terus datang.

Tapi walaupun ramai orang, service makanan dia tetap laju and rasa 5 tahun lepas tetap sama dgn sekarang. Tak berubah hatta kuantiti pun. Maintain. Harga pun bagus. Hehehe.

hamzahasyrani #bukitcafe #melaka #makansedapmelaka

Published by razorjr

Research and Academician

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: