Bubur Istimewa Melaka

Bubur Istimewa Melaka.

Kat fb lama aku yang dah tak nampak dah sinar nak recover memang dah pernah tulis bab bubur ni. Setakat ni mmg mostly aku bab bubur mmg singgah sini aje makan. Sini mcm medan selera. If ko tak makan bubur, aku boleh order nasi goreng kat kedai sebelah, ada roti canai jugak (roti canai dia okeh la boleh tahan untuk mengubat rindu makan roti canai memalam).

Cuma if ko dari ayer keroh/durian tunggal nak ke sini jauhla. Tp bagi aku, aku nak ke bandar Melaka pun rasa dekat aje. Sebab memang kerap aku makan kat luar dinner memalam. Masak jarang sikit buat masa ni sebab dah puas masak masa kene tak boleh rentas daerah/negeri. So skg oktober/november ni mmg spend time makan luar aje. Tp InsyaAllah start masak sendiri balik around Dec ni memandangkan hampir semua tempat dalam Melaka ni yg sedap2 aku dah gi. So dah tertunai hasrat makan luar tu. Hahahaha.

buburistimewamelaka #buburmelaka #bubursedap #makansedapmelaka

Published by razorjr

Research and Academician

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: