Satu Pesanan buat pelajar2 ku sekalian

Salam pelajar2 sekalian.

What im going to say that life ni tak seperti dlm game. Kita boleh start over if kalah.

But in life, apa yg sudah lepas, ianya dah lepas. Yes mmg akan ade timbang rasa tp itu adalah depend on nasib.

In my life, saya jenis create opportunities. I give you a chance, or perhaps more than one chance. But not many chances.

Jika terlepas, terima and move forward

Itulah kehidupan guys. Pandang terus kehadapan. Walaupun yg berlaku di masa silam bukan salah kita pun. And not even both punya salah pun. Tp it is best to move forward.

Sebab tu aku nk ckp kat korang, hidup dgn mengharapkan sesuatu yg telah berlaku untuk direverse kembali adalah sebenarnya menjadikan kita lemah.

Aku dulu pernah mase belajar ade aje tak anta assignment etc. tp aku admin mistakes. Tak minta dibuka semula pun untuk send assignment ke ape. Aku biar aje markah 0 untuk itu. Aku accept and move forward. Ade kala merayu if lecturer dpt bukakkan peluang. Tp ade yg dpt ade yg xdpt.

Tapi aku tak berdendam dgn lecturer yg tak bg. Aku move forward. Aku anggap ini cabaran and move on.

Aku pernah dpt CPA (semester) 2.10 dan 2.11 beb. Jatuh teruk. Tak salahkan sapa2. Aku move on.

So, guys, just keep move forward. Jgn risau if tertinggal, tersalah, dsbnya.

Jangan meniru, jangan menipu dan sebagainya. Jujur aje. Lantaklah markah ape pun. Janji ko jujur. Itu lg bagus.

Ok guys. Sentiasa move forward no matter what. Past is the past. Just move on.

Hamzah
11:03 malam
21 April 2022
Khamis

Published by razorjr

Research and Academician

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: