Jelajah Hotel – Hotel Puri Pujangga UKM

Salam,

Kali ini aku nak review skit Hotel Puri Pujangga ni.

Pro:

  • Lokasi dia bagus buat para ibubapa yang anak mereka nak konvokesyen ke atau orang luar yang ada urusan dengan UKM.
  • Parking berlambak dan banyak tempat boleh parking.
  • Access ke kedai makan? Banyak bro sekitar UKM ni. Ko takkan lapar asalkan ada duit. Western?Japan?Korean?Melayu?Mamak? semua ada.
  • Boleh buat seminar dan conference kat sini. Sesuai.
  • Bilik dari segi fasiliti bagus. Semua diberikan. Bilik aku ada katil Queen dan satu katil double decker. Bagus
  • Air minuman ada 4
  • Peti ais ada. Sejadah ada. Surah Yasin ada. Nak seterika pun ada.
  • Password wifi pun ada. Guna ni (SSID Hotel Puri – Pass dia pujangga)
  • Perabot2 dia style lama tapi masih elok
  • TV semua ok dan aircond ada.

Cons:

  • Bilik air agak berbau. Air tersekat kat bahagian tandas.
  • Lampu agak malap sebab salah satu lampu mati waktu aku check in. tapi aku tak report pun.
  • Agak licin ya dalam bilik air sebab jenis tiles bukan yang kesat
  • Terasa macam berhabuk sedikit kat beberapa bahagian seperti langsir, karpet dan bawah katil. Tak vacuum betul ini mungkin oleh cleaner dia.
  • Aircond dia ada tapi kurang sejuk skit bagi kami. Diulang, bagi kami ya. Sebab kami set paling rendah suhu pun tapi rasa tak seperti suhu tersebut. Tapi still sejuk la. cuma tak kuat sejuk. Still selesa lagi. bukan tahap panas. Tahap dia sejuk biasa sebab kami suka sejuk.

About the Author razorjr

Research and Academician

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: