Maaf dan Run

Maaf!!!!

Tujuan meminta maaf ini adalah sekiranya (mungkin) wall korang penuh dengan cerita aku berlari, atau sebahagian rakan2 aku yang berlari.

Mungkin ada yang kata takde kerja ke asyik berlari aje? Tidak rakan2.

Saya di fakulti macam-macam kerja perlu diuruskan sebagai penyelaras itu ini, ajk sana sini dan menyediakan pengajaran dan pembelajaran bebudak masuk semester ini serta melakukan penyelidikan dan penerbitan.

Betul bro2 dan akak2 sekalian. Sebab ade aje nak post bab berkaitan akademik, dan lain2 kat pos aku ni. Melancong sana sini dan bagai.

Tapi bab larian ini ada sedikit lain macam. Aku berlari tiga kali seminggu aje atau kenkadang empat kali.

Untuk aku (dan mungkin yang lain)

Run is not about speed or pace

Run is also not about the distance

Otherwise only Kipchoge will run the marathon. Others who quite slow cannot run the marathon

Or does 5k and 10k belong to only who can did 5k in 20 minutes and 10k in 40 minutes? No. Absolutely no.

Run is for everyone. Just hit the road which the suitable outfit and run. No need for expensive shoes.

You can run with your sandal. There are YsandalMalaysia group out there running only with sandal.Wow

Or you can buy a quite decent sport shoes during sales and run.

Run is the most cheapest and easiest sport to do.

  1. Wear a suitable cloth or sport type clothing
  2. Go outside your house and start running around.

Why we love running so much is because it is somehow releasing some sort of confidence in ourselves.

Bayangkan berlari ini membolehkan kita rasa sangat selesa walaupun memenatkan dan meletihkan.

Orang yang berlari ini tahu dengan berlari mereka rasa sangat seronok walaupun masa event running rasa macam jantung nak tertanggal pun ada. Tapi still masuk lagi event lari.

Pelik betul. Dah masuk HM dan FM dan rasa sakit dan penat melampau. Kaki cramp sampai kena ais. Dan macam2 lagi sakitnya.

Tengok2 nanti subscribed lagi event. Laaa.

Itulah runners. Mereka buatnya bukan sebab orang lain. tapi sebab diri mereka sendiri. Mereka merasa sungguh seronok melakukannya.

Sesuatu yang tidak dapat digambarkan walau apa cara pun aku tulis kat blog aku ni. takkan dapat beritahu gambaran sebenar.

Nak rasa? Cuba berlari kat luar rumah sekarang jika cuaca redup dan elok. Waktu pagi paling sesuai.

Tak perlu laju. Lari untuk ambil feel sambil layan perasaan.

Percayalah, makin lama anda buat makin hari makin rasa seronok.

Aku akui, jika sensorang berlari memang macam kurang semangat sikit. So masuklah group runner atau event. InsyaAllah anda akan rasa seronok nak berlari.

Geng Kenya berlatih berkumpulan. Sangat jarang sensorang.

Mereka gelak ketawa dan gembira serta hadapi masa sakit kaki sama-sama.

Disitulah mereka akan bersaing secara sihat dan teruskan berlari.

Persaingan penting untuk cari orang yang hebat. InsyaAllah industri berlari negara juga akan maju satu hari nanti. Akan menghasilkan kembali jaguh2 larian peringkat ASEAN dan ASIA juga.

About the Author razorjr

Research and Academician

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: