Seperti aku katakan.

Tidak salah menjadi kaya ke, artis ke, atau sebarang apa jua pekerjaan sekarang tp mesti pikir masa depan.

Tak salah beli rumah besar2, kereta besar2, dan melancong sana sini asalkan pikir siap2:

1) Business/pekerjaan sekarang ni relevan lg tak 10-20-30 tahun lagi
2) Boleh ke teruskan bayar rumah/kereta/dll jika masa depan pekerjaan/Business/dll dah tak relevan atau dah ditutup

Sekarang maybe kita:

1) Popular dgn IG kita yang berjuta view dan berpendapatan tinggi dan tayang mcm2 benda mewah
2) Youtuber dasat dgn pendapatan berlambak dgn pbagai kemewahan dibeli.
3) Business lebat dan byk2 supercar beli
4) Seorang penjawat awam pangkat tinggi
5) Pekerja swasta dengan gaji power

Tapi lagi 20-40 tahun?

1) akan ada generasi baru dengan bukan lagi IG atau Youtube jadi main thing tp thing in the past (MUNGKIN) dan channel kita dah sendu anda nak korek mana duit?
2) Orang2 baru masuk ke lapangan business dan business anda tak relevan dah sebab basi dengan generasi baru dan muda. Anda pada tahun 2040 dah tua. Generasi 2000-2010 pula take over.
3) Syarikat anda gulung tikar sebab tak relevan dah.
4) Keistimewaan penjawat awam pada tahun 2040-2050 no longer mcm sebelumnya dah.

Dan byk lg

Sebab tu ILMU amat penting dan DOA dari sekarang.

JANGAN terlalu enjoy. Bersederhanalah.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: