Facebook di Hacked

Pada hari 20 November 2021 bersamaan hari sabtu. Sekitar 10 malam aku tengah settingkan phone Android pak mentua aku untuk transferkan ke new iphone 13.

So aku godeklah guna laptop aku dan seperti sedia maklum, Whatsapp tidak menyediakan setting untuk transfer Android backup ke IOS. Android backup ke google drive. Dan IOS backup ke Icloud. So takde. Kecuali menggunakan third party apps.

Tapi malangnya third party apps byk malware yang menyebabkan kemungkinan akaun di facebook aku diceroboh. Kesudahannya itulah yang berlaku. Aku dah beli pun software original lepas tu dgn harga USD42 (USD39 + tax 3 USD). Tapi still tak boleh transfer Android Whatsapp ke Iphone Whatsapp.

Tapi, still malware yg ade hasil download pelbagai software menyebabkan Facebook aku dihacked and terpaksa appeal yg mungkin makan masa 30 hari nak dipulangkan. Atau buat aje baru.

Ini bukan kes posting ke ape. Kene hacked ler. Dgn Malware. Hahahha.

So kesimpulannya, jgn download cracked version atau keygen untuk software. Beli aje original. Patut aku beli yg original awal2. Ni last2 aku baru beli yg original. Aku mmg suka beli original tp ntah kenapa nak jugak cari crack time tu.

Siap credit card aku yg save for facebook account pun dia hacked. Mujur CIMB sempat blocked and akan send new card soon.

Published by razorjr

Research and Academician

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: