Set Up Live Kuliah di Surau Taman Belatuk Mas

Alhamdulillah. Selesai sesi setup n run online kuliah pengajian kitab 40 Hadith Imam Nawawi oleh Ustaz Muhammad Asyraf Sulaiman dari Pusat Islam UTeM. Disiarkan dj Facebook Surau Raudah Al Jannah Taman Belatuk Mas

Aku datang area 10 minit sebelum mahgrib. Setup dulu gaming laptop aku dan logitech camera aku. Lepas tu biar dia standby. After mahgrib start kuliah dan data guna dari ahli ajk masjid merangkap member aku taman ni jugak Ikmal namanya. Taktah dia ada IG ke tak sebab ni aku tulis dari IG.

First 20 minit berjalan lancar sebelum disconnect sebab connection problem. Then sambung balik lepas connection dah ok. Berjalan lancar sehinggalah minit ke 40 bateri terpadam. Power supply dalam kereta maka aku gi amik dan sambung pasang power balik. Mujur boleh resume aje live. Dalam seminit aje terdelay. So dalam sejam lebih live Alhamdulillah dah selesai. Tugasan aku kira berjalan lancar Alhamdulillah. Inilah serba sikit sumbangan yang aku boleh bagi Alhamdulillah ke warga taman. Hehehehe.

surauraudahaljannah #tamanbelatukmas #belatukmas #duriantunggal #kitab40hadithimamnawawi #imamnawawi

Published by razorjr

Research and Academician

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: