3km run on 28 Nov 2021

Ahad. 28 Nov 2021. Injury Recovery Status – mostly still stuck with 70%-80%. If slow MAF and walk takde rase dah. But speed below pace 6 still ade rase. Setiap hentakan kaki kiri menyebabkan paha kiri aku still kene tampung injury tu lagi. Mungkin ianya akan masa lagi dan run yg slow membantu proses recovery.

3km yang dibuat ni just maintain zone 2-3 aje. Nak speed lagi mmg rabak kang kaki aku. Kene fully recovery baru boleh hit speed balik. If tak mmg lagi prolong la injured ni.

Aku sabtu dan ahad ni bawak wife and anak2 beriadah. Lama tak beriadah asyik makan aje sedap2. So start balik beriadah keluarga. Method yg digunakan adalah asal ade free time aje terus pergi bersenam/jalan/lari. Tak pilih hari selang ke tak. But if weekdays maybe selang2 kot.

Dan hari ini 28 Nov hari pertama Zayn mampu berbasikal lebih 1km. Alhamdulillah

hamzahasyrani #running #larian #3kmrun #sauconyshoes

Published by razorjr

Research and Academician

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: