Mee Kolok Sarawak kat Melaka

Haiyana Kitchen ni asalnya Restoran Mee Kolok vs Laksa Sarawak nama asalnya. Dibukak aku rase betul2 beberapa bulan sebelum PKP awal 2020 kot tak pun akhir 2019 (aku tak ingat sangat tp mostly area gitu). So depa still survive lagi dgn nama baru sebab mee kolok dia sedap dan lauk2 yang aku order ni pun sedap2. Memang terbaik pun sebenarnya dan Alhamdulillah masih bertahan walaupun dah tukar nama baru.

Tempat ni dekat aje dgn simpang empat traffic light besar Durian Tunggal-Batu Berendam SPA tu. If dari Durian Tunggal ko sampai traffic light aje belok kanan and terus masuk kiri area kedai2 tu. Kedai dia kat hujung lot corner dan parking memang berlambak. Area sini ada pelbagai restoran lagi contohnya restoran steamboat sedap dan restoran Dapur Poppers yg terkenal dgn nasi goreng2 sedap jugak if korang nak gi.

Aku lama tak singgah makan area sini sejak sebelum raya tahun 2021 lagi. Ada order by Grab Food jugak atau direct dgn diorang. Tp malam tadi baru dtg balik makan kat situ.

haiyanakitchen #meekolok #meekolokmelaka #meekoloksarawak #makansedapmelaka #hamzahasyrani

Published by razorjr

Research and Academician

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: