Jalan2 di Melaka 12 Dec 2021

Alhamdulillah.

Banyak kebaikan berlaku hari ini.

Aku arini keluar jenjalan sekitar Melaka. Tapi tempat bukan kawasan bandar Melaka tp menghala ke Teluk Gong dan Kg Sungai Baru.

Sekitar jam 4 aku ke Ngeteh Cafe lepak2 sampai area jam 6. Sambil layan kopi and pantai. Tengok bebudak ni main pasir kat pantai dan macam2 lagi.

Kemudian gerak menghala ke rumah ikut area jalan jauh skit iaitu ikut Lendu. So otw tu nak dekat mahgrib singgah la solat jap kat kawasan Masjid kat Kampung Beringin kot if tak silap.

So, lepas gi solat jemaah mahgrib kat situ. Aku lalu Krubong dan nak cari kedai makan lalu nampak kedai makan ni. Aku pun decided nak singgah makan.

Rupa2nya owner dia baru nak buat pembukaan esok dan arini dia jemput sesiapa sahaja yang datang makan buffet percuma. Fuh Alhamdulillah rezeki ni. Ada macam lauk kenduri dalam ni. Siap ada laksa Thailand(siam). Dan mcm2 pencuci mulut.

So Malam ni masih bukak. Ada free makan tu depa buat. Orang area Krubong boleh gi singgah dan support kedai dia. Macam2 ada ni. If tak silap skg owner baru, owner lama dah jual kat owner baru dari Kelantan ni.

Published by razorjr

Research and Academician

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: