Peralatan di Bilik HOD

Fasiliti ni aku amat kurang guna. Kalau ada ade gunakan pun, mostly untuk letakkan some announcement kat luar bilik HOD atau pun anything yg benar2 berkaitan urusan kerja.

Akses ke mesin besar ni adalah dapat print dalam bentuk berwarna, bentuk A3, A4, atau A5 tak kira tebal la kot. Sama dgn mesin IMAC yang dibekalkan kat aku tu. Mmg jarang sgt aku guna. Aku guna laptop aku sendiri aje.

Makin lama aku makin pikir, aku takut if guna kang takut tersalah guna untuk buat benda bukan berkaitan kerja. Walaupun masa aku flexible dan boleh aje aku layan fb jap ke ape ke, tp mmg aku guna laptop gaming aku sendiri aje. Line aje guna universal line iaitu line university sebab guna atau tak guna, line tu dikongsi networknya.

Cuma itulah, byk benda aku buat aku if aku rasa kurang contribute mmg aku takkan claim apa2 pun.

Bukan apa, semakin lama semakin menuju usia ke 40 an dlm beberapa tahun lagi atau seterusnya rasa bab bukan empunya tu better cuba jgn guna sgt walaupun layak. Takut jugak aku contribution aku tak setanding apa yg perlu dpt. Gaji aku dah dpt cukuplah. Aku pun dosa pun ada berlambak, jadik taknak la tambah lagi banyak lagi if aku jadi tak amanah dgn apa yg aku kena buat.

So itulah ceritanya. Pegang jawatan ni menakutkan beb. Harap cepat abis aje. Lampu pun aku jarang on bilik ni, guna sinaran lampu semulajadi aje.

Sorry ler posting di awal jam 2:26 pagi. Aku just nak nasihat diri aku aje, and sesape nak jadi lebe baik. Maklumler kehidupan ni kita byk dosa…Kene la tampung dgn buat baik selain beribadah (buat baik pun ibadah).

P/S – Tapi aku guna la PS4 dan XBOX untuk buat kajian game membantu univ. Tu mmg kene gune la. Hehehehe (benda2 tu tak ditunjukkan dalam gambar)

Hamzah
2:26 pagi
29 March 2022
Selasa

Published by razorjr

Research and Academician

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: