Media Sosial

INSTAGRAM and FACEBOOK dan juga lain2 media sosial adalah platform untuk share kehidupan peribadi dan bersosial.

Ada yg bersifat private account dan ada yg bersifat Public account

Ianya ada OPTION untuk Add Friend or Unfriend. Ada OPTION untuk Follow atau Unfollow account.

Jadi, jika anda rasa annoying dengan seseorang tu ke, apa ke, usahlah follow atau Unfriend aje.

Atau anda annoying dengan most of your friend kat IG atau Facebook ke, anda delete aje account senang tak rasa annoying dah lepas tu.

Atau tak perlu add friend bebanyak dan jadikan IG or facebook untuk like Page berita2 aje.

Jangan jadikan sikap Introvert anda tu menyusahkan orang yg extrovert.

Post status “Tahniah berjaya tak upload gambar ke” dan sebagainya. Anda introvert pergi main jauh2. Sibuk pulak membenci org yg nak upload gambar untuk dijadikan teladan, nasihat, mengajak kebaikan dan sebagainya.

Mereka upload gambar bukan sebab nak riak. Apsal ko asyik pikir org yg uplod gambar ni riak? Bodoh ke apa? Takkan nak upload gambar kejahatan? Sampai bila nak sorok kebaikan yang dibuat untuk org follow?

Simpan bangang anda dan duduk diam dahla. Ini media sosial, bukan untuk org yang sial mcm ko. Yg jenis introvert melampau.

Ok done tulis.

Baru beli adapter monitor aku kat Shopee, rosak pulak adapter salah satu monitor aku ni.

Published by razorjr

Research and Academician

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: