Laluan Larian 10km Kampus

Kali ni aku nak cerita sikit bab laluan yg aku selalu jogging bila dalam kampus.

Bawah ni laluan 10km.

First 1km-2km : Dari tempat parking kereta aku tu, aku berjogging slow dulu masuk track sikit dan keluar balik ke area berbukit (no 1). Dpt 1km tu. Kemudian aku pusing ke area pintu belakang kampus dan pusing area pejabat pembangunan dlm kampus. Aku dah dpt 2km kat situ. Keluar balik dan masuk area tempat dusun kat kampus dan ada kayak kat situ. Dpt lagi 3km.

Kemudian aku berlari lagi lalu bangunan Canselori, Masjid, Cafe Pelajar dan bangunan pelajar if tak silap yg ada koperasi and mesin ATM kat situ. Untuk total 4km. Teruskan berlari lagi ke arah Dewan Canselori melalui bangunan Pusat Bahasa dan Perpustakaan. Sampai dekat depan Dewan Canselori dah 5km.

Untuk km ke 6, kene pusing mengeliling Dewan Canselori dan masuk ke jalan depan bangunan yg tengah nak siap dah tu. FTKEE ke? Atau FTKMP? Entah ler tp warna mcm hijau kebiruan aje. Situ dah 6km. Kendian aku teruskan lagi masuk Fakulti FKP satu round bagi dpt 7km.

Untuk dptkan km ke 8, time ni aku kene pusing bangunan FKP yg dekat dgn PPS tu. Sekali dgn PPS aku kene pusing dan keluar balik pergi ke pintu gerbang kampus. Seterusnya aku kena lari lagi lalu fakulti aku, lalu Pusat Kesihatan and sebelum sampai FKEKK tu dpt 9km.

Last km iaitu km ke 10 aku kene ke pusat sukan balik. Dptler total 10km.

Published by razorjr

Research and Academician

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: