Salam 22 June 2021 Perkembangan terkini

Salam,

Pelbagai perkara berlaku minggu ni. Just aku nak sumbat gambar2 penting yang ade.

22 June – 50×12 (600 squats), plus lunges, bridges, calf raises, planks, pushups, and jumping jacks. Baru HR diuji dan Aerobic at level 3 (ada peningkatan dan benefit). #fenix5splus #garmin #homeworkout #workout

21 June – Day 18 – Managed to get my HR a little bit higher 1 HR:123 but my Step Up training using Reebok Step Board pulak yang rendah HR (so next time kene harder lagi). Today managed to do: 450 squats (30×16 set), 20×4 lunges, 20×2 bridges, 1minx4 plank (yg last buat 1:30, push up 20×2 set and then jumping jacks 50×2. Continue dgn Step Up Workout 10minx3. Dan diselitkan Box Jump semasa membuat step up tu dalam 10 times setiap set. Maybe lepas ni nak add every 2 minutes akan selit 10 times box jump kot. Total time workout today is 1 hour.

20 June – Salam Ahad 20 June 2021. Dalam kehidupan ini, kita kena letak which one of the most priority. Nak rembat semua, nak champion semua memang sangat rare atau one in billion aje kot. If seseorang itu excellent dalam ESport, tidak semestinya dia excellent dalam membuat lauk ayam masak merah. Dan jika dia mahir buat pun, mungkin dia bukan mahir dalam membawa kereta formula one dan menang kejuaraan. Kita tak boleh rebut semua. Usia kita ni pun limited. Jadi apa nak kena buat? Fokus what you are going to do the most in your life. Usah lah pandang orang lain sgt. Follow story IG atau FB dah cukup sebagai satu news. Kita fokus kat diri kita apa nak jadi. We are in the best shape. Fight with only ourself aje. Defeat ourself pun dah cukup bagus.We are the best. InsyaAllah. Saya doakan semua yang membaca post ini dan masyarakat Islam semuanya sentiasa diberi rahmat dan nikmat oleh Allah serta ganjaran terbaik di akhirat kelak.

Semakin hari semakin body semakin mampu menahan strength workout yang dibuat. HR semakin rendah menandakan tahap workout itu tidak lagi benefit pada badan. Apa maksudnya? Maksudnya sebelum ni buat 27 set mcm mungkin penat sedikit tetapi selepas beberapa hari badan dah santai aje. Aku buat pagi tadi pun mcm tertanya diri aku dah buat exercise ke tak ni. Aku dah balun 260 squats kot dan pastu lunges and plank lagi + others.

Sama seperti berlari. Jika korang upgrade skit2 berlari. Badan akan dapat hold dan seterusnya mampu tahan upcoming workout/larian. Upgrade sikit2 dan bersabar jgn terus melompat. So lepas ni aku akan upgrade bilangan per set dari 20 ke 30. Maksudnye sebelum ni 20×13 set squat kepada 30×10 set.

Published by razorjr

Research and Academician

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: